Török reggeli

2011 december 29. | Szerző: |

 Említettem már, hogy oda vagyok a török konyháért. Imádom a gyrost. Valami fantasztikus, ahogy megtömik húsival a pitát, majd zöldségekkel és az elmaradhatatlan joghurtos szósszal leöntik. Rágondolok és összefut a nyál a számban:) A török reggeli sem külömb. Törökországban nem találunk annyi felvágottat mint nálunk. Ott disznóhúst nem esznek, tehát a kolbász mint olyan ismeretlen.. Általában sonka és párizsiszerű felvágottakkal találkoztam. Viszont ne gondoljuk, hogy így nem lakhatunk jól. Egy valamire való török háztartásban mindig van olivabogyó. Több fajta is. Személy szerint én a feketét imádom, ami olajban ázik. Kicsit kesernyés az íze, de valami fantasztikus.. A sajtokat is előszeretettel fogyasztják, illetve a joghurtokat. ( ne a gyümölcsös danonra gondoljunk:) Lekvárokból is nagyon sok fajta létezik náluk. A paradicsom nem a nálunk szokásos gömbölyű, ott mindíg bazi nagyok akadtak a kezembe, és inkább szilva alakú volt. Pakolhatunk a tányérunkra több fajta juhsajtot is, zöldségeket, felvágottat, tojást, olivát.. Jaj! Meg is éheztem, megyek és elkészítem magamnak:)


Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!